tiistai 22. tammikuuta 2019

Kippis!


Meillä on tapana hurahtaa milloin mihinkin. Kuvassa on uusin kohde. Kombucha tai kombutsa tai tuttavallisesti kombu. Toinen erä on menossa. Ensimmäisiä snapseja/annoksia laimensin kivennäisvedellä, mutta eilenkin join ihan raakana. Vanha keksintöhän tuo kombucha on, ennen puhuttiin volgansieniteestä. Uskon ja uskomme juoman terveellisyyteen, onhan sitä Kiinassa käytetty jo yli kaksituhatta vuotta...

2 kommenttia:

  1. Minulle aivan outo tuote. Mistä aineista se on tehty ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Kombucha-juoman ainesosalista on lyhyt: tarvitaan teetä, sokeria ja elävä kombucha-viljelmä. Tätä viljelmää nimitetään usein (volgan)sieneksi. Oikeastaan kyseessä ei kuitenkaan ole sieni, vaan erilaisten hiivojen ja bakteerien muodostama kasvusto (englanniksi sitä kutsutaan nimellä SCOBY = Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeasts). Käymisen aikana hiiva ja bakteerit hajottavat juoman sokerit erilaisiksi orgaanisiksi hapoiksi ja muiksi yhdisteiksi. Aluksi juoma on hyvin makeaa, mutta pikku hiljaa fermentoinnin edetessä se muuttuu happamammaksi ja poreilevammaksi. Mitä pitempään juoman annetaan käydä, sitä happamampaa siitä tulee.”

      Poista