tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kärsitkö onnellisuusvajauksesta?


Eilen kuulin uuden sanan ja merkitsin sen heti muistiin Steven tietoihin. Steve kiltisti säilöi sanaa tähän aamuun asti, vaikka olisin varmasti muutenkin muistanut sen. Kyseessä olevan sana on onnellisuusvajaus. Podcastissa sanaa käytti onnellisuusprofessori Markku Ojanen.
En kärsinyt pääsiäisen aikana onnellisuusvajauksesta. Minulla oli hyvä ja tyytyväinen olo. Hyviä virsikirjatyöpäiviä useampi ja rentoa vapaailua niiden lisäksi. Tämä päivä on vielä täysin aikatauluton ja onnellisuutta on varastossa yllin kyllin...

9 kommenttia:

 1. En koe olevani vajareissa. Varo vajaitaa! neuvoivat isot pojat kun viinaa torilta lähti ostamaan;)

  VastaaPoista
 2. Jo sanana titteli onnellisuusprofessori... Minulta kun silloin tällöin kysytään, enkö voisi ajatella vielä kouluttautuvani uudelleen, mietin silloin, että josko kouluttautuisin juurikin joksikin.. esim. onnellisuusprofessoriksi esimerkiksi.
  On aloja, joihin voisin ryhtyä vain "nimittämällä" itseni sellaiseksi, elämänkokemukseni perusteella pääasiassa. Koulua käymään, opiskelemaan minusta ei nimittäin ole. Muistini ja keskittymiskykyni vaikeuttavat sitä niin paljon, että ne tuplaisivat, elleivät jopa triplaisi, opiskeluajan. Mitä hyötyä opiskelusta - noin työntekoa ajatellen - sitten enää olisi.
  Eikä oikeastaan muutenkaan. Väsyisin ja kyllästyisin vain koko hommaan eikä lopputulos tyydyttäisi ketään, kaikkein vähiten itseäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokoajan kouluttaudut tonttuasianhoitajaksi, vasta laitoin tenttikirjan..=)

   Poista
  2. Niiden opintojen keston voin onneksi määritellä itse ja kerrata jo läpikäytyjä asioita vaikka kuinka moneen kertaan :)
   Tenteissä saa olla kirjat esillä.

   Poista
 3. Kärsin juuri tällä hetkellä akuutista onnellisuusvajauksesta mutta onneksi tiedän, että se menee nopeasti ohi!

  VastaaPoista