maanantai 19. helmikuuta 2018

Enemmän välimatkaa


Taiteen tehtävät on varmaankin määritelty alan opuksissa ja intöksissä moneen kertaan, mutta minäkin haluan laittaa lusikkani yhteiseen soppaan. Mielestäni taide on olemassa siksi, että se kohottaa meidän katseemme arjesta ja auttaa jollakin ihmeellisellä tavalla näkemään tason, joka välttämättä ei ole korkeammalla kuin arki, mutta siinä on enemmän välimatkaa. 
Ja miksi tuo nyt tuli mieleen? Ehkä siksi, että eilen siirsin Reinolta kuvia Stevelle ja törmäsin (kuv.) muun muassa tuohon Rut Brykin näyttelyn kuvaan. Se ei ole pipertelyä, vaikka onkin pientä. Se ei ole pönötystä, ei vaikeatajuista. Se tekee hyvän mielen ja hymyilyttää. Onnistuu tarkoituksessaan kohottamaan katseemme arjesta. 

Jk. Te, jotka asutte vakituisesti (tai epä-) Turun seudulla, käykää ihmeessä katsomassa tuo näyttely. Taidemuseossa nähtävänä toukokuun Kukanpäivään asti. Tavalliseen museopääsymaksuun on laitettu euron lisämaksu, mutta se kyllä kannattaa maksaa... 

2 kommenttia:

  1. Taide on jotain mikä yläntää, keventää, syventää.. Ja ennenkaikkea, taidetta ei pidä yrittääkään ymmärtää, ei taiteessa ole mitään tietämistä sen nauttijalle, taide pitää kokea, tuntea.

    VastaaPoista