sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Onko järkee vai ei?


Pienessä kunnassa/seurakunnassa yritetään ottaa huomioon tapahtumia järjestettäessä se, mitä tapahtuu muualla samaan aikaan. Yritetään välttää päällekkäisyyksiä. Useimmiten siinä onnistutaan, mutta aina välillä epä-. 
Miksi kirjoitan tällaista? Siksi, että ihmettelen tosi paljon tämän viikonlopun menoja kirkkotasolla. Samana viikonloppuna Helsingisssä on Kirkon musiikkijuhlat ja Turussa Kirkkopäivät. Miksi ihmeessä? Oletan, että monia kaksoisjuhlijoita olisi ollut! Äly hoi! Hei haloo! 

Jk. Oma lehmähän minulla tässä on ojassa, myönnetään... Olisin mieluusti mennyt Turkuun, mutta jouduin töihin, kun kanttori meni musiikkijuhlimaan ja sijaista tarvittiin. 
Jk2. Jos olisin päässyt menemään Turkuun, en olisi saanut nauttia toisen ison (92,5 cm) osatekijän ihastuttavasta seurasta...

3 kommenttia:

 1. Suvivirsi Turun murteella - se hymyilytti, mutta jollain tavalla myös kosketti: Suvivirsi kuuluu minun (meidän) mielestä ehdottomasti kevääseen, kesän alkuun."Uskottomuudestamme/uskomattomuudestamme" huolimatta.

  Olen ehkä aikaisemminkn maininnut, että meillä on usein sunnuntaiaamuisin tv auki ja siitä huolimatta, ettemme kuulu kirkkoon, taustalla kuuluu mm. Jumalanpalvelus, ja varsinkin nojatuolikirkko synnyttää meillä mielenkiintoisia keskusteluja.
  Turun Kirkkopäiviltä lähetetty Jumalanpalvelus oli mielenkiintoinen ja nosti meillä keskustelunaiheeksi juuri Suvivirren ja sitä kautta ylipäätään vanhat tavat - ne joiden mukaan meidät on kasvatettu ja joiden mukaan me taas olemme kasvattaneet oman Poikamme.
  Toki aikaamme seuraten, mutta ne "hyvät tavat" ovat jääneet sieltä lapsuudesta. Ja oma Poikamme on taas aikuiseksi kasvaessaan, maailman muuttuessa, väkisinkin joutunut kasvamaan omanlaisekseen, mutta on ilo huomata, että niitä minun ja AM:n isovanhempien meille opettamia tapoja on hänessä ja hänestä nähtävissä :D

  Tämmöisiä sekavia ajatuksia tuli mieleen noista Turun Kirkkopäivistä, joiden Jumalanpalvelusta siis eilen aamupalalla katselimme ja Suvivirttä kuuntelimme.
  Juuri olin FB:stä lukenut keskusteluketjun, onko sillä enää "virkaa" vai ei. On sillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietämättömänä käytin väärää nimitystä, kysehän oli siis Suvivirsikirkosta. Mutta ei sillä varmaan ole niin suurta merkitystä :) Ajatukset oli tässä se pointti.

   Poista
  2. Kiitos suvisesta kommentista, joka ilahdutti tosi paljon!

   Poista