torstai 13. huhtikuuta 2017

Ö-mapissa jo yli kolmekymmentäneljä vuotta!


Ensimmäinen sukunimeni oli hyvin yleinen. Jossakin vaiheessa se luokiteltiin epäsavolaiseksi, vaikka siinä on nen-pääte. Nimi on yleisimmissä sukunimissä sijalla 44.
Nimi Laaksonen oli minulla, kunnes kolahti ja lujaa. Amor nimittäin ampui nuolillaan täyskymppejä. Nopeiden sattumusten myötä otin Miehen sukunimen ja en edes ajatellut kaksoisnimeä. Sijoitukseni sukunimien yleisyydessä romahti, kun nyt se on noin 700. Mutta en valita, sillä pidän nimestä. Alkukirjainkaimat tulee huomattua - mm. Bar Ö Turussa ja Ravintola Ö Tallinnassa. Kummassakaan en ole käynyt, mutta ensimmäisen olen nähnyt ja toisesta saanut esikoisen terveiset.
Sukunimestä Öhman on äänestystilanteissa hyötyä, sillä luettelossa ollaan "ne viimeiset". Ainakin toistaiseksi ennen kuin joku Öljymäki tai peräti Översti muuttaa kotipaikkakunnallemme...2 kommenttia:

  1. Nyt oli ihan pakko käydä katsomassa, mihin kohtaan listalla oma tyttönimeni sijoittuu; ja epäilykseni kyllä osui aika hyvin kohdalleen :) Löysin väestörekisterin listan syyskuulta 2016 ja nimi osui sijalle kolme. Kaksiosaista nimeä minäkään en koskaan harkinnut, sillä tyttönimeni Mäkinen, joka on kolmanneksi yleisin sukunimi ei oikein sointuisi nykyisen nimen kanssa. Kuulostaisi vähän koomiselta, -nen-nen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Diminutiiveja kumpikin sukunimesi! Tarkoitukseni olikin houkutella lukijat tutkimaan omia sukunimiään... 👍

      Poista