maanantai 12. joulukuuta 2016

Hyasinttikoulukunnan puolustaja


Uhmaan tarkoituksella teemapäivää ja laitan kuvan hyasintista! Tänään on nimittäin Joulutähtipäivä... Joulutähteen minulla on aina ollut  hankala suhde. On ollut jouluja, jolloin huushollissamme on ollut vain hyasintteja, tulppaaneja ja amarylliksia. Ja niitä jouluja, jolloin kukkapapereista on kuorittu aina vaan uusia joulutähtiä. 
Joulutähti on ihan jees, jos se ei ole jättisuuri ja jos sitä ei ole ostaessa palellutettu. (On nähty sellaisiakin jouluja, jolloin suuresta joulutähdestä ovat lehdet leijailleet tai kahisseet lähes saman tien pois.) Pärjäisin joulun ihan hyvin ilmankin ko. kukkaa, mutta ilman hyasintteja en. 

8 kommenttia:

 1. Rakastan hyasintteja. Olen sitä ikäluokkaa jolle hyasintti on ainoa oikea joulukukka. Mutta vuosien kuluessa olen tullut herkäksi sen ihanalle mutta voimakkaalle tuoksulle - nenä ja silmät alkavat vuotaa. Joten joudun tyytymään muihin vaihtoehtoihin.... eikä mihinkään muuhun ole muodostunut yhtä intohimoista suhdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinttien tuoksu on varmasti monelle ongelma. Ikävä, että olet joutunut luopumaan mielikukastasi...

   Poista
 2. Minulle valitettavasti iskee migreeni jo kukkakaupan hajusinttien (vienosta) tuoksusta niin paljon kuin siitä muuten pitäisinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitus! Olisikohan olemassa tekohyasintteja ihan näön vuoksi...

   Poista
 3. Hyansintistä mä tykkään, ja sen tuoksusta. Jotkut ovat allergisia, onneksi meillä ei olla, ainakaan vielä.
  Nyt mulla on amaryllis.

  VastaaPoista
 4. Nykyinen tarhantäti13. joulukuuta 2016 klo 16.58

  Hyasinttien nimeen vannon minäkin...Mutta on ne minijoulutähdet aika söpöjä. En tosin juurikaan sisäkukkia hanki, koska ne tahtoo käsissäni aika pian menehtyä. Hyasintintuoksu kuuluu mielestäni kuitenkin ehdottomasti jouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, minijoulutähdet on söpöjä! Eli jos joulutähti, niin sitten mahdollisimman pieni... Aika monta hyasintti-ihmistä koolla!

   Poista