sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Tein itseanalyysin
Eilen tein itseanalyysin ja totesin muuttuneeni paljon vuosikymmenien mittaan... Kudoin nimittäin vihreitä polkkasukkia ja melkein alusta asti kerässä oli jotakin kummaa. (Aloituslangan otan aina sieltä kerän sisältä ja sehän onnistuu joskus tosi hyvin ja joskus tulla pullahtaa melkein puoli kerää ulos.) Kutominen oli hitaampaa kuin yleensä ja solmumyttyrää meinasi kerääntyä ja samalla tummia pilviä... 
No, eilisillan elokuvan (Haikein terveisin) aikana sain sukat valmiiksi ja sitten minulla oli hyvin epämääräinen sotkukasa lankaa. Entinenminä olisi aikansa riuhtonut ja viuhtonut ja lopulta ottanut sakset ja tehnyt lopusta pieniä keriä. Tai vieläentisempimimä olisi suuttunut koko touhuun ja heittänyt lankamytyn roskikseen. Olen siis seestynyt ja tullut sinnikkäämmäksi -  sain selvitettyä ja kerittyä kaikessa rauhassa tuollaisen kauniin kerän... 

8 kommenttia:

 1. Tiesithän, että lankakerässä toisessa päässä on toinen reikä isompi kuin toinen? Isommastä reiästä lanka lähtee juoksemaan ulos paremmin. Minä en ihan oikeasti tiennyt tätä, ennen kuin ihan tässä nyt kuluneena syksynä joku sen kertoi, taisi olla meidän käsityökerhossa. Eipä mennyt hukkaan sielläkään käynti ;)

  Itse asiassa, joskus tuollaisen oikein sotkuisen lankakerän selvittäminen on oikeinkin rauhoittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt! Vau, kiitos tästä hyödyllisestä neuvosta!

   Poista
  2. Ole hyvä! Se oikeasti toimii - olen nimittäin itse "paininut" tuon saman pahaisen ongelman kanssa, ja vaikka joskus langan setviminen onkin ihan ok, niin usein se ärsyttää, kun on vauhti päällä. Kerran sitten joku tosiaan tuon vinkin kertoi ja mehän tietenkin käsityökerhossa pyöriteltiin lankakeriä ja ihmeteltiin niiden "reikiä" ja totta se on: ne on eri kokoisia :D Ja sen jälkeen olen aloittanut kerän tuolla tavalla ja on se kyllä helpompaa.

   Oikeastaan - kai mun olisi se pitänyt tietääkin, kun olen ollut aikanaan yhden kesän kehräämössä kesätöissä, mutta siitä on jo ikuisuus ja me kyllä kerittiin lankaa puolille, ei kerille.
   Mieleen jäi vaan, että punaista, sinistä ja mustaa väriä tarvitaan värjäyksessä enemmän kuin muita värejä, siksi niitä lähtee pesussakin aina enemmän ja pidempään :D

   Poista
  3. Vinkki pääsee luultavasti jo tänä iltana kokeiluun... Saat sitten joko risuja tai ruusuja! :)))

   Poista
 2. Enpä minäkään tiennyt että on pieni ja iso reikä, ja siitä isosta reiästä lähtee paremmin lanka tulemaan. Kiitos vinkistä.
  Mä aloitan aina päältä ja sit mä nyhdän sitä lankaa tuon tuosta.
  No tuleepa vähän jumpattua välillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oppii kaikkea uutta ja tuo idea tosiaankin toimii!

   Poista
 3. Mummu opetti tuon, että lanka pitää aloittaa kerän sisältä, jo senkin takia, että jos käyttää useampaa väriä, vaikka vaan raitoja tehdessä, ei langat niin helposti sotkeudu toisiinsa kun ei kerät pyöri korissa toistensa ympäri.

  Kyllä ne mummut tietää ja osaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman mummuja jäisi paljon tietämättä...

   Poista