lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä!


Hyvää Minna Canthin päivää ja hyvää tasa-arvon päivää! Tiedän, että tasa-arvo jo pelkkänä sanana nostattaa joillekin näppylöitä käsivarsiin ja aiheuttaa epämääräistä ahdistusta tai määrittelemätöntä lämmönnousua. Silläkin uhalla uskallan toivottaa...
Olen aina ollut töissä alalla, jossa naisen ja miehen markat (sittemmin eurot) ovat olleet samankokoisia. Eli yhtä pieniä. Tasa-arvon puolesta en ole joutunut kamppailemaan, en nousemaan barrikadeille. Olen siis etuoikeutettu. Ja niin tasa-arvoinen olen, että jos joudun kuuntelemaan tytöttelyä, vaihdan automaattisesti pojitteluun.

Jk. Otsikko on lainaus Minna Canthin kirjeestä Lucina Hagmanille.


4 kommenttia:

 1. Puhuin juuri AM:n kanssa päivänä muutamana, että sana tasa-arvo, siinä kuin moni muukin sana nykyään on kokenut jonkinlaisen..hmm..noh..ne sanat eivät enää tarkoita sitä mitä niiden pitäisi tarkoittaa. Ja se on surullista. Keskustelu lähti siitä, kun kysyin häneltä, mitä sana "tasa-arvo" tarkoittaa, liittyen iltapäivälehtien aiheeseen pitäisikö yleisöwc:istä poistaa kukot ja kanat :D

  Luin juuri Minna Canthista Wikipediasta, sillä tässä(kin) kohtaa sivistyksessäni oli aukko, ja olen jo pitkään miettinyt, mitä kaikkea Minna Canth oikein tekikään :)

  Minna Canth muutti pian miehensä kuoleman ja seitsemännen lapsensa syntymän jälkeen Kuopioon ja otti hoitoonsa edesmenneen isänsä LANKAKAUPAN ja sai sen kukoistamaan. Kolmen vuoden kuluttua hän otti hoitoonsa isänsä sekatavarakaupan, jota hänen veljensä oli hoitanut.

  Mielenkiintoistaa tietoa löytyi Minna Canthista Wikipediasta. On kyllä liputuspäivänsä ansainnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Minna oli aika lujilla... Liputuspäivän ansainnut, toden totta!

   Poista
 2. Pitäis itsekkin lukea noi samat jutut, mullakin on kyllä sivistyksessä tässä kohti aukko, lupaan lukea. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! Käväisen vastavierailulla...

   Poista