lauantai 4. huhtikuuta 2015

Takatalvi vai ihan tavis kevättalvi?


Kevät ottaa erikokoisia harppauksia, välillä pysyy ihan paikallaan ja joidenkin mielestä harrastaa takatalveilua. Takatalvi olisi silloin kyseessä, jos terminen kevät olisi jo päällä. Nythän se ei ole vielä kunnolla ollut. Tämä on ihan normaalia kevättalvikäyttäytymistä. Lunta, räntää, vettä, pakkasta, aurinkoa, pakkasta, vettä, räntää, lunta. Joka tapauksessa silmuja on jo puissa ja eilisellä kävelyretkellä oli ihan pakko taitella muutama oksa kotosen maljakkoon.

Jk. Käsitteistä puheen ollen myös intiaanikesä jakaa mielipiteitä. Toisten mielestä se on heinäkuulla, toisten elokuulla. Intiaanit olivat sitä mieltä, että se on vasta lokakuulla.

2 kommenttia:

  1. Mitäh, heinäkuuhan on Suomessa se varsinainen "keskikesä", kunnon kesähän alkaa juhannuksen jälkeen. En muuten ymmärrä ihmisiä jotka itkee, kun ennen juhannusta ei ole kunnon kesää kun ei ole hellettä. Kuuma helteinen kesä ennen juhannusta on Suomessa harvinaista! Intiaanikesä on aikasintaan elokuun lopulla, sitten kun on palattu kouluun ja töihin.

    VastaaPoista
  2. Ehkä se ajatus "kaikki mulle nyt saman tien" on vallalla myös sääasioissa...

    VastaaPoista