lauantai 11. helmikuuta 2023

Yksiyksikaksi


Hyvää Hätänumeropäivää! Ilmeisesti kaikesta informoinnista huolimatta tuohon numeroon edelleen soitetaan, kun halutaan tietää vaikkapa jonkin viraston aukioloaikoja, reittiohjeita, makaronilaatikon reseptiä tai sitä, milloin auto pitää katsastaa.  On hyvä muistaa, että turhista soitosta voi saada sakkoa. Ja ihan oikeasti apua tarvitsevan apu voi moisen pelleilyn takia viivästyä. Olen puhunut. 

Jk. Tänä aamuna olen vähän myöhässä, kun ennen tätä kirjoittamista piti valita huomiselle päivälle virret. Virsikirjatyöpäivä on siis huomenna luvassa. 

2 kommenttia:

  1. 🤗 Taidamme olla samiksia tässäkin.

    Heinäkuussa 2012 oli se päivä kun Poika soitti hätäkeskukseen. Onnekseni silloin ei kukaan kysellyt makaronilaatikon ohjetta eikä auton katsastamispäivää, vaan kaksi juuri vastaan tullutta ambulanssia teki u-käännöksen ja pelastuslaitokseltakin lähti ambulanssi paikalle - kaksi kolmesta toki palasi pelastuslaitokselle, minulle riitti yksi ensihoitajineen.
    Kun n. neljän viikon kuluttua pääsin pää pyörällä sairaalasta, oli taloyhtiössämme pihajuhlat, yksi pelastuslaitoksen esimiehistä asui talossamme. Hän oli saanut luvan käyttää muutamaa hätäpuhelua, nimet ym. tunnistetiedot toki "piipattuna", eräänlaisena opetusmateriaalina, miten soittaa hätäkeskukseen. Ajattelin, että totta kai kuuntelen muiden mukana nuo puhelut, mutta en pystynytkään. Oli pakko lähteä pois paikalta.
    Ja noin vuoden ajan joka kerta kun näin ambulanssin, nousi kyyneleet silmiin ja pala kurkkuun - vieläkin joskus.

    VastaaPoista