keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Hupiostaja on ikävä ilmiö


Nettikirppiksillä ja muissa somen kierrätyspaikoissa on tullut tutuksi termit `hupiostaja, hupikyselijä, hupivaraaja`. Ovat kuulemma ihmisiä, joilla ilmeisesti ei ole aikomustakaan ostaa, kunhan kyselevät ja varaavat ja ovat ostavinaan. Ikävä ilmiö! Olen onnistunut omissa myyntiyrityksissäni olemaan tekemisissä vain hyötyihmisten kanssa, vaikka ihan hauskoja he ovat kuitenkin olleet. Vuosien mittaan olen kaupitellut omia ylimääräisiä astioita, kankaita, laukkuja jne. (Mies on aivan ilmiömäisen hyvä pakkaaja, joten astiat ovat matkanneet uusiin koteihinsa turvallisilla mielin postin myötä.) - Ethän ole hupiostaja, ethän?! 

4 kommenttia:

  1. Oikean asian äärellä olet. Itse en ole juurikaan netistä postin kautta ostanut, enkä myynytkään, AM jonkun verran. Muutamia tavaroita ostettu huuto.netin tai tori.fi:n kautta, mutta niin läheltä, että on voitu itse hakea.
    Lankoja sain myös myytyä niin, että ostaja oli täältä "kotinurkilta" ja kävi ystävänsä kanssa hakemamssa kassillisen jämälankoja - sattumalta törmäsinkin häneen tässä muutama viikko sitten tuolla kirjastolla :)
    Mutta jos en jostain syystä voikaan tai pystykään jotain netistä varaamaani ostamaan, niin ilmoitan kyllä reilusti, että anteeksi, tämä ei ollutkaan nyt sellainen kuin ajattelin, ei sovi tarkoitukseen tai en muuten pystykään nyt ostamaan sitä, olen pahoillani.

    Nyt on suunnitteilla myydä astioita, ihan astiastoja, mutta niiden pakkaaminen pelottaa jo etukäteen... Olenkin miettinyt, että käytänkö sittenkim kaupungissa oleva kirppistä, johon voi vaan viedä tavaraa, he hinnoittelevat ja myyvät ne, ottavat xx % myynnistä ja minä saan loput tuotosta? Pääsisin helpoimmalla. Tavaraa nimittäin on enemmänkin myytäväksi :D :D

    VastaaPoista
  2. Samoilla linjoilla siis ollaan! Tässäkin!

    VastaaPoista
  3. Jokuseen hupiostajaan oon törmänny. Sovittu piilopaikka, josta tavaran voi hake, ja jonne rahat voi jättää, mutta ostaja tehnyt oharit jopa montakin kertaa. Se kyllä ärsyttää.

    VastaaPoista