Sämpylät on ominta osaamisaluettani. Helppoja tehdä ja yleensä aina löytyy kaapista aineksia pienen taikinan tekemiseen. Niin eilenkin, kun Mies oli tulossa päiväjunalla Kotosesta. Oli kastellut kukat (ja eilen aamulla kenkänsä ja sukkansa) ja ajellut fillarilla kohtuullisen paljon. Eli reissu oli ollut hyvä. No, leivoin puolenpäivän maissa korillisen sämpylöitä ja se sai aikaan tyytyväisiä nuuhkaisuja heti eteisessä… Pieni vaiva, mutta iso ilo!

Hyvän näköisiä sämpylöitä,niitä on todella helppo ja nopea tehdä,varmasti oli mies tyytyväinen!
VastaaPoistaTyytyväinen oli! 😊
PoistaSämpylät on uunituoreina ja lämpiminä hyviä. Nytkin olisi jauhoja kaapissa odottamassa leipomista.
VastaaPoistaMeillä syötiin noita eilen päivällä, tänään aamupalalla ja lounaalla. Vielä on kahdestatoista kaksi jäljellä…
PoistaMulla on juuri tuoreet sämpylät keittiössä odottamassa, että laitan ne pakkaseen. Leivoin illansuussa pari pellillistä gluteenittomia sämpylöitä ja pakastan ne, koska gluteenittomat ei säily tuoreena kuten normisämpylät. Sun sämpylät näyttää kyllä maukkailta!
VastaaPoistaLeivon yleensä yhden pellillisen verran ja silloin meillä ei ole muuta leipää tarjolla, joten hupenevat nopeasti. Gluteeniton leipominen on oma taiteenlajinsa!
PoistaMinäkin olen enemmän hiiva- kuin leivinjauheleipuri... hiivataikinat onnistuu... pyöräytin pitkästä aikaa korvapuusteja, vaikken itse syökään, mutta näytti jälkikasvulle maittavan!
VastaaPoistaMinä liputan hiivaleipomisen puolesta, Mies hallitsee sekä hiiva- että leivinjauhetaikinat. Mm. korvapuustit on hänen alaansa.
Poista