Leikkeleet on taas tapetilla/framilla/esillä. Niin meilläkin, mutta kasvisserkkuversiona eli seitanleikkeleenä. Elokuun -08 jälkeen possut ja lehmät poistuivat tyystin Laurilan ostoslistoilta, kauppakasseista ja lautasilta. Leivän päälle on laitettu sen jälkeen erilaisia kasvisleikkeleitä, joiden tason kehittymistä on ollut mukava seurata. Nykyään jollakin versiolla voi hämätä lihansyöjääkin… No, leivän päälle on eksynyt myös juustoa, kasviksia, avokadoa, linssilevitteitä, Tartexia jne. Ja ennen kaikkea itsetehtyä seitania, joka on niin hyvää, että syödessä tulee kismetmäinen olo…
Tällä reseptillä meillä tätä herkkua tehdään:
Seitanpaisti
4 dl gluteenijauhoja
1 dl gram-eli kikhernejauhoja
1 dl soijajauhoja
1 rkl kasvisliemijauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl garam masalaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
2,5 dl vettä
Marinadi:
2 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl (omena)viinietikkaa
0,5 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin.
Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin.
Sekota tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti.
Muotoile massa paistiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Laita paisti marinadiin ja jätä maustumaan kylmään
vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
Kääntele paistia muutaman kerran marinoinnin aikana.
Kääri paisti folioon ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti
(meillä paistetaan melkein puolitoista tuntia)
uunin keskitasolla.
Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua,
parhaimmillaan se on seuraavana päivänä tarjottuna ja kylmänä
Jk. Resepti on Inna Somersalon kirjasta.

Kuullostaa herkulliselta, en ole ennen maistanutkaan. Seitanista olen kyllä kuullut ja lukenut.
VastaaPoista